Velikonoční beránek

Velikonoční beránek je tradiční pečivo, které by nemělo chybět na žádném stole o Velikonocích.

na 1 formu

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 170 g másla
  • 300 g cukru
  • 10 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazaní a vysypání formy

Postup:

Všechny suroviny smícháme, utřeme do těsta a vlijeme do vymaštěné a hrubou nebo polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme 60 minut v troubě rozehřaté na 145 – 150 C.

Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprve poté ho vyklopíme z formy

Foto: CzechTourism. Vendula Burgrová

Češi v Austrálii

Oslavenec Jan Novák

V souvislosti s aktuální oslavou fantastických stých narozenin lyžaře Franka Příhody se sluší udělat malou exkurzi do historie a připomenout jiného významného krajana v Austrálii, který disponoval darem

Chci si přečíst »

You're currently offline. | Nyní jste offline.

Kontaktujte Generální konzulát České republiky v Sydney

Kontaktujte Velvyslanectví České republiky v Canbeře